Η Αρχαία Κόρινθος, ένας κοντινός προορισμός στην Αθήνα, μεγάλου ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, είναι η πιο ατμοσφαιρική επιλογή για Πασχαλινή απόδραση!
Ζήσε την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης στην αγαπημένη πόλη του Απόστολου Παύλου που τον ενέπνευσε να γράψει το τελειότερο κείμενο όλων των εποχών, που συμπυκνώνει όλα τα ηθικά διδάγματα και τις θεωρίες της παγκόσμιας διανόησης, τον «Ύμνο της Αγάπης» στην Προς Κορινθίους Α’ Επιστολή.
Εδώ, κάθε γωνιά, κάθε πέτρα κρύβει μια πλούσια και λαμπρή ιστορία. Σίγουρα θα έχεις ακούσει τη γνωστή φράση «Ου παντός πλειν ες Κόρινθον».
Σήμερα όμως έχεις την εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφθείς την μεγαλοπρεπή και όμορφη Αρχαία Κόρινθο και να βιώσεις ένα αυθεντικό Πάσχα στο χωριό, από την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι την Λαμπρή που διαδέχεται η χαρά στις γραφικές εκκλησίες της περιοχής.
Εδώ κάθε μέρα είναι μοναδική ακολουθώντας το χριστιανικό συμβολισμό του Πάσχα, που για πρώτη φορά καθιέρωσε ο Απόστολος Παύλος.
Η Αρχαία Κόρινθος λουσμένη από τα χρώματα και τα αρώματα της Άνοιξης, αναβιώνει πασχαλινά έθιμα και παραδόσεις ενώ το βράδυ της Ανάστασης δεκάδες πυροτεχνήματα σχεδιάζουν τα πιο ωραία μοτίβα με φόντο τον Ναό του Απόλλωνα.
Υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές διαμονής για ζευγάρια, οικογένειες ή παρέες που εξασφαλίζουν μία ευχάριστη και value for money ανοιξιάτικη απόδραση.
Στα γραφικά σοκάκια του χωριού, στη σκιά του επιβλητικού κάστρου του Ακροκορίνθου, θα βρεις πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για καφέ, φαγητό και γλυκό με άπλετη θέα στον εντυπωσιακό Αρχαιολογικό χώρο αλλά και τον Κορινθιακό Κόλπο.
Θα εντυπωσιαστείς από τα εκθέματα των Εργαστηρίων Κεραμικής Τέχνης, μη ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα κέντρα κεραμικής παραγωγής στην αρχαία Ελλάδα.

Αδιαμφισβήτητα το Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο θα σου μείνει αξέχαστο!