Καλωσορίσαμε στο χωριό μας για δεύτερη χρονιά την ομάδα θεάτρου #“Μυθολογία”, που μας παρουσιάσε χθες το έργο #Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου , σε διδασκαλία του συμπολίτη μας και φίλου #ΓιώργουΜπινιάρη.
Ο γνωστός στο πανελλήνιο ηθοποιός, σκηνοθέτης θεάτρου και δάσκαλος της θεατρικής τέχνης Γιώργος Μπινιάρης είναι Αρχαιοκορίνθιος . Έχει μάλιστα αποφοιτήσει από το γειτονικό μας εδώ Δημοτικό Σχολείο και συνέχισε τη βασική του εκπαίδευση στο τότε μοναδικό Γυμνάσιο Αρρένων Κορίνθου.
Οι σπουδές του και η ενασχόλησή του με τη θεατρική τέχνη τον κράτησαν μακριά μας για πολλά χρόνια. Όμως δεν ξεχνάμε ότι από το 1975 μετά την πτώση της χούντας, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του θρυλικού #ΘΟΑΚ (Θεατρικού Ομίλου Αρχαίας Κορίνθου), του οποίου υπήρξε η ψυχή και η ζωογόνος δύναμη.
Ξεκίνησαν με το ανέβασμα του έργου “Το παραμύθι χωρίς όνομα” της Πηνελόπης Δέλτα, στο γήπεδο του χωριού, σε καιρούς που το θέατρο και η συλλογική πολιτιστική δραστηριότητα αντιμετωπίζονταν εχθρικά από τις κατεστημένες αρχές και από ντόπιους συντηρητικούς κύκλους. Φανταστείτε ότι η σκηνή φυλασσόταν μέρα και νύχτα από μέλη της ομάδας, ενώ το ΔΣ του σωματείου πήγε τουλάχιστον δύο φορές στα δικαστήρια με την “κατηγορία” ότι παίζουν θέατρο χωρίς άδεια…
Δε θα είναι λοιπόν υπερβολή να πούμε ότι ο Γιώργος Μπινιάρης είναι βασικό κομμάτι του τοπικού μας πολιτισμού, και είναι μεταξύ των πρώτων που έθεσαν τις προϋποθέσεις να ριζώσει στον τόπο μας η Τέχνη, η Συλλογικότητα, η υψηλή ποιοτική αναζήτηση.
Κατά διαστήματα εμφανίζεται στο χωριό σε επιλεγμένες ομηγύρεις φίλων, διδάσκοντας σε σπίτια και σε ξωκλήσια: Γεώργιο Βιζυηνό και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ενώ από πέρσι διδάσκει και στην Κόρινθο σε ομάδα φίλων της Τέχνης και του Πολιτισμού. Πρόσφατα, προσκαλεσμένος από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας, μύησε μαθητές γυμνασίων της Κορίνθου, στην ομορφιά του λόγου του Βιζυηνού.
Ο Γιώργος Μπινιάρης έχει δύο παιδιά και τέσσερα εγγονάκια που του προσφέρουν τη γλυκιά ευτυχία του παππού. Η κόρη του Δάφνη είναι μουσικός, συνθέτει μουσική και διδάσκει φλάουτο. Ο γιος του Άρης είναι σκηνοθέτης θεάτρου με πανελλήνια αναγνώριση. Στις 9 και στις 10 Αυγούστου ανεβάζει στην Επίδαυρο την ήδη πολυσυζητημένη παράσταση “Όρνιθες” του Αριστοφάνη.
Πέρσι το καλοκαίρι είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε από την ομάδα του Γιώργου Μπινιάρη “Μυθολογία”, στον αρχαιολογικό χώρο, την παράσταση “#Γκόλφω” του Περεσιάδη. Ήταν μια αληθινά μυσταγωγική βραδιά, όπως είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι και η σημερινή με την “Αγγέλα”.
Εμείς, ως “#ΣύλλογοςΕπαγγελματιώνΑρχαίαςΚορίνθου”, στηρίζουμε την παράσταση αυτή, θεωρώντας καθήκον μας να είμαστε δίπλα του και αναγνωρίζοντας την διαχρονική του προσφορά στον τοπικό μας πολιτισμό. Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε καλά και να τον έχουμε μαζί μας. Μακάρι να έχουμε μεγαλύτερη οικονομική άνεση, ώστε να καλύψουμε όλα τα έξοδα της θεατρικής του ομάδας, όπως θα πρέπει να γίνεται.
Καλωσορίζουμε στην Αρχαία Κόρινθο τον Γιώργο Μπινιάρη και την ομάδα “Μυθολογία”, με την πεποίθηση ότι κάθε παράσταση, κάθε πρόταση τέχνης που μας προτείνει, αποτελεί για την κοινωνία μας όχι απλά διασκέδαση, αλλά παιδεία πολιτισμού.
Τέλος ευχαριστούμε την πρόεδρο και την τοπική Κοινότητα που βοήθησαν στο να
Πραγματοποιηθεί η χθεσινή εκδήλωση.