Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου  Η ( Τριήρης ) ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής οικονομίας της περιοχής της Αρχαίας Κορίνθου, εν όψη των αυτοδιοίκητών εκλογών τον Οκτώβριο του 2023 , αιτείται από όλους τους υποψηφίους εκλογικούς συνδυασμούς που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία για τον Δήμο Κορινθίων, να καταθέσουν δημόσια τη θέση τους η την πρόταση τους και αναλυτικά ανά τομέα (π.χ. τουρισμό, καθημερινή ζωή, πολιτισμός , τόνωση της επιχειρηματικότητας, κτλ).

Στοχευμένα για την Αρχαία Κόρινθο, τις προγραμματικές δεσμεύσεις τους για το τί πρόκειται να πράξει ο κάθε Συνδυασμός, αν κερδίσει στην εκλογική διαδικασία και αναλάβει τα ηνία του Δήμου Κορινθίων. Έτσι τα μέλη του Συλλόγου μας θα έχουν μια πλήρη εικόνα των προγραμματικών δεσμεύσεων του κάθε συνδυασμού ανά τομέα , για την δημοτική ενότητα της Αρχαίας Κορίνθου ώστε να κρίνει το κάθε μέλος ατομικά πλέον με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις, ποιον συνδυασμό θα επιλέξει να ψηφίσει. Επιπλέον ο Σύλλογος μας πέρα από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κάθε συνδυασμού για την Αρχαία Κόρινθο, θέτει δημόσια υπόψη του κάθε συνδυασμού μια σειρά από αιτήματα για υλοποίηση, για την τοποθέτηση του κάθε συνδυασμού επ’ αυτών.

 

Τα αιτήματα του Συλλόγου μας είναι :

 

  1. Διαχειριστικό σχέδιο

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το διαχειριστικό σχέδιο από πλευράς δήμου και τι πρόκειται να ακολουθήσει.

  1. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Ανακατασκευή – επέκταση των υπαρχουσών δημόσιων WC με σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες να περιλαμβάνουν και κατασκευή WC για ΑMΕΑ, έργο απαραίτητο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που εντοπίζεται στην Αρχαία Κόρινθο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου .

  1. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Φωτισμός και διαγράμμιση των δύο δημόσιων χώρων στάθμευσης, ένας έναντι της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ο δεύτερος έναντι του κεντρικού ναού (Κοιμήσης  της Θεοτόκου).

Μάλιστα για τον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται έναντι της Εφορείας Αρχαιοτήτων, έχουμε ήδη καταθέσει σχετική μελέτη που συνέταξε ο σύμβουλός μας και πολιτικός μηχανικός κ.Γρίσπος.

Όσον αφορά τον δεύτερο χώρο στάθμευσης, εκτός από τη διαγράμμιση και τον φωτισμό, ζητήσαμε να εξετάσετε την ενδεχόμενη αγορά της υπόλοιπης έκτασης (ακριβώς δίπλα από τον υπάρχοντα χώρο στάθμευσης) με σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού χώρου στάθμευσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων αλλά των επισκεπτών και των τουριστικών λεωφορείων.

  1. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

Μελέτη με την συνεργασία συγκοινωνιολόγου και επικοινωνιολόγου για τη σωστή λειτουργία του πεζοδρόμου και εφαρμογή της κανονιστικής. Να τοποθετηθούν υδραυλικά κολωνάκια με αυτόματη λειτουργία για ώρες τροφοδοσίας καταστημάτων. Προτείνουμε να δώσουμε την Ονομασία ΑΓΟΡΑ στο ιστορικό κέντρο του τόπου μας.

Είναι ζωτικής σημασίας για τον επαγγελματικό κόσμο της Αρχαίας Κορίνθου η δημιουργία κλειστού πεζοδρόμου-πλατείας· σε όποια περιοχή έχει ήδη εφαρμοστεί έχει δώσει πνοή και ανάπτυξη στην τοπική οικονομία.

  1. ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Μετά από την επιτυχημένη εκδήλωση των θησαυρών της Κορινθιακής Γης, προτείνουμε την διαμόρφωση του χώρου, την  κατασκευή ξύλινων σπιτιών περιμετρικά από το προσκυνητάρι του Αγίου Αθανάσιου, για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής Γης.

Αυτό θα βοηθήσει στην τοπική οικονομία, και το καταναλωτικό κοινό θα έρθει σε επαφή με τους τοπικούς Παραγωγούς.

  1. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Ζητάμε την σύνταξη ολοκληρωμένης Κυκλοφοριακής Μελέτης , και την Χρήση και των δυο Εισόδων της Αρχαίας Κορίνθου για Περιμετρική- Κυκλική Κίνηση αυτοκίνητων στο Χωριό. Έτσι επιτυγχάνουμε και Είσοδο – Έξοδο των τουριστικών Λεωφορείων από τις δυο μεριές αλλά και την κίνηση αστικού Λεωφορείου σε όλο το χωριό μέσω της περιφερειακής διαδρομής που θα ενώνει όλο το χωριό.

  1. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ

Επισκευή του κτιρίου και δέσμευση για την παροχή νερού του τουριστικού περιπτερού και των W.C.

  1. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Διαδρομές των ατόμων ΑΜΕΑ στην Αρχαιά Κόρινθο

 

Εκ του Συλλόγου