Οι «Θησαυροί της Κορινθιακής Γης» επιστρέφουν στις 16 Ιουλίου και Ώρα 19:45 μ.μ. στον Aρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, δίπλα από τον Ναό του Απόλλωνα σε μία ανανεωμένη γαστρονομική διοργάνωση όπου τα τοπικά προϊόντα και η τοπική κουζίνα θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Σε έναν ιερό τόπο που ξεδιπλώνει ένα αφήγημα αέναο, η πολιτιστική κληρονομιά συναντά την γαστρονομία ενώ τα τοπικά προϊόντα ενδυναμώνουν το τουριστικό brand της περιοχής. Ο επισκέπτης θα παρακολουθήσει μία Ημερίδα εξαιρετικές ομιλίες από 7 αναγνωρισμένους ομιλητές ενώ υπό το καταπληκτικό βραδινό φως του αρχαιολογικού χώρου θα απολαύσει ένα μοναδικά βιωματικό Live Cooking με καλεσμένο Chef τον Γιώργο Στυλιανουδάκη, ο οποίος θα δημιουργήσει 5 νέες τοπικές συνταγές εναρμονισμένες άρρηκτα με το τοπικό γαστρονομικό γίγνεσθαι.

Μαζί του θα βρίσκονται ο Γιάννης Μπρατσολιάς, Executive Chef στην Wyndham Poseidon Resort & Ramada Poseidon Resort & o Kώστας Γεωργατζάς, Executive Chef στην Electro Greece.
Παράλληλα στον υπαίθριο χώρο του παραδοσιακού χωριού θα πραγματοποιηθούν γευσιγνωσίες καθώς και γνωριμία με τους παραγωγούς & τα προϊόντα τους.

Από την κορινθιακή γη…στο δικό σου τραπέζι
Γιατί τα τοπικά προιόντα είναι τα μικρά διαμάντια της φύσης και της πόλης σου
Ανακάλυψε τα δίπλα σου…

Επιμέλεια Γαστρονομικής Εκδήλωσης: Κατερίνα Καρσιώτη
Διοργάνωση: Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου
Επιμέλεια Video: Μερκούριος Γκούμας
Graphics: Άγγελος Κουρτίδης

Υπό την Αιγίδα των: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ),
Με την Υποστήριξη των: Eφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Αμερικάνικη Σχολή Ανασκαφών Κορίνθου, Επιμελητήριο Κορινθίας, Wyndham Poseidon Resort & Κέντρο Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Κορινθίας.