Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών – Ανασκαφές Κορίνθου διοργανώνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και για δεύτερη συνεχομένη χρονιά με την υποστήριξη του ΣΕΑΚ, ένα εκπαιδευτικό και οικογενειακό πρόγραμμα στα πλαίσια του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας ⛏ .
Σας προσκαλούμε στον αρχαιολογικό χώρο της 📍 Αρχαίας Κορίνθου την Κυριακή 📆 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. για να μάθουμε για την αγγειογραφία 🏺 και την αγγειοπλαστική τέχνη του χθες και του σήμερα, να δούμε από κοντά διάφορα Κορινθιακά αγγεία και να δημιουργήσουμε δικές μας κατασκευές!
Μαζί μας θα είναι αρχαιολόγοι και συντηρητές της Αμερικανικής Σχολής και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, ο Αγγειοπλάστης Δημήτρης Μπούτσαλης και δυο Αγγειογράφοι της Αρχαίας Κορίνθου, η κ. Μαρία Σκλήρη Στάρφα και ο κ. Δημήτρης Ροματζιούκ.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να πλάσουν με πηλό δικά τους Αγγεία, να ζωγραφίσουν κεραμικές μινιατούρες και να “συντηρήσουν” σπασμένα αντίγραφα αγγείων.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των χορηγών επικοινωνίας We love Corinth, AllaboutPeloponnisos, Corinth Greece.