Τετάρτη  3η Ιανουαρίου 2023

 

Ο «ΑΦΝΕΙΟΣ ΑΦΘΟΝΟΣ» συστήνει την Αρχαία Κόρινθο
μέσα από τον πολιτισμό και την γαστρονομία της

Με μία εξαιρετική Ημερίδα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκλεισε το αφήγημα του 2022 ο Σύλλογος Επαγγελματικών Αρχαίας Κορίνθου βάζοντας «πλώρη» για ένα νέο έτος άφθονο από δράσεις και ενέργειες.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, ο ΣΕΑΚ και η δημιουργική του ομάδα παρουσίασαν στον Συνεδριακό Χώρο «Απόστολος Παύλος» την Ημερίδα «ΑΦΝΕΙΟΣ ΑΦΘΟΝΟΣ». Στόχος η τουριστική προβολή και η προώθηση του προορισμού μέσα από δύο ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της, στους τουριστικούς πράκτορες και ξεναγούς, στους επισκέπτες καθώς και στους ανθρώπους της πόλης.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρακολουθώντας ενδιαφέρουσες ομιλίες και δοκιμάζοντας τους τοπικούς θησαυρούς της Κορινθιακής Γης. Στην Ημερίδα οι ομιλητές, Παναγιώτα Κασίμη, Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Ιουλία Τζώνου, Αναπληρωτρίας Διευθύντρια των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών, Τιμολέον Πιέτρης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κορινθίων, Μαρία Κατσούλη, Διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition, Κατερίνα Καρσιώτη, Δημοσιογράφος – Ξεναγός σε αγροτουρισμό & γαστρονομία,Νίκος Ξύδης, Ξεναγός, Λάμπρος Ψωμάς, Θεολόγος, Μυρσίνη Σοφίας Νίκα, εκπροσώπος της Tourix, ξετύλιξαν ένα μοναδικό αφήγημα του τόπου μέσα από διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις.
Εκλεκτοί ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι που απηύθυναν χαιρετισμό στην Ημερίδας «ΑΦΝΕΙΟΣ ΑΦΘΟΝΟΣ». Μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του υπουργείου τουρισμού, κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, Ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, η Διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών Ανασκαφών Κορίνθου κ. Bonna Wescoat, η εκπρόσωπος από το Μελετητικό γραφείο του Παπαγιάννη κ. Τσακίρη και η εκπρόσωπος του Σωματείου Διπλωματούχων ξεναγών Ελλάδος κ. Αρτέμης Σκουμπουρδή. Επίσης τμήσαν με την παρουσία τους ,Ο Υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς Ο Πρώην  βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Τσόγκας, Η Πρώην Βουλευτής Κορινθίας κ. Μαρία Θελερίτη Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Οικονόμου, Απόστολος Παπαφωτίου, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου,κ. Γιώργος Πετρίτσης, κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, κ. Θανάσης Πισιμίσης , Αντιδήμαρχος Πράσινου κ. Βαγγέλης Παπαϊωάννου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Σπύρος Ζαχαρίας, Ο Προέδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Πιέτρης, Επικεφαλής της Πνοής δημιουργίας κ. Νίκος Σταυρέλης, Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μανωλάκης και κ. Γεωργία Στριμενοπούλου, Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕ Κορινθίας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος, Ο Ταμεία της ΟΕΒΕ Κορινθίας κ. Παναγιώτης Σπύρου, Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Πλάτης, Ο πρώην Προέδρος του Επιμελητήριου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ. Παναγιώτης Μεταξάς, Ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου κ. Βαγγέλης Τσάκωνας, Ο Αντιπρόσωπος της ΕΣΕΕ κ. Νικόλαος Θεοδοσάκης, Η Πρόεδρος του Σωματίου Λογού και Τέχνης Οι Αλκυονίδες κ. Όλγα Κονομόδι, Η Προέδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Έλενα Πιπίνη, Η αρχιφύλακας του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου κ. Σταυρλούλα Νέζη , Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου κ.Αθανασία Τσιλιγιάννη, Η Δικηγόρος κ. Έλενα Κονομόδη, Ο Σύμβουλος του ΣΕΑΚ κ. Χρήστος Γρίσπος και ο Μηχανικός κ. Δημήτρης Πρωτοπαπάς.
Παράλληλα μετά το πέρας της εκδήλωσης, όλοι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν μπουφέ με γευστικά καλούδια και τοπικά προϊόντα που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ο Executive Chef του Club Poseidon Resort στο Λουτράκι & Executive Private Chef στο Four Season στις Σεϋχέλλες, Γιάννης Μπρατσολιάς αναγέννησε τις παραδοσιακές πίτες του τόπου με τον πιο δημιουργικό τρόπο αφήνοντας σε τραπέζι και ουρανίσκο την πιο κορινθιακή γεύση.
Η Αρχαία Κόρινθος ως προορισμός, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και με τεράστια επισκεψιμότητα από ξένους και Έλληνες, αποτελεί μία «τουριστική κοιτίδα» με μεγάλη σημασία για τον τόπο. Δημιουργεί ένα μωσαϊκό ανταγωνιστικό καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στοιχεία για να την επισκεφθεί κάποιος. Η σπουδαία ιστορία της, ο αρχαιολογικός χώρος που γοητεύει κάθε επισκέπτη, η γαστρονομία και τα τοπικά της προϊόντα σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος και τις ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει την καταστούν «ελκυστική» και σίγουρα έναν προορισμό που έχει την δυναμική να λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο.

“Χαρτογραφώντας” το μεγαλύτερο αφήγημα του τόπου
“Αναδεικνύοντας” τον προορισμό
“Σχεδιάζοντας” την εμπειρία