Αρχαίο Ελληνικό Ποτό Από Μέλι & Ξύδι. Πίνεται αραιωμένο με νερό,μη αραιωμένο ως περίχυμα,μη αλκοολούχο.

Οι αρχαίοι Έλληνες ένωσαν το πιο γλυκό φυσικό προϊόν, το μέλι, με το πιο ξινό, το ξύδι, και έφτιαξαν το οξύμελι, ένα ποτό σε μορφή συμπυκνώματος το οποίο πίνεται αραιωμένο με 6 μέρη νερό.

Στο οξύμελι συνδυάζονται και αναδεικνύονται, με τρόπο μοναδικό, τα προτερήματα των δύο συστατικών – οι καλοί χυμοί του μελιού και η λεπτυντική επίδραση του ξυδιού – ενώ αλληλοαναιρούνται η υπερβολική γλυκύτητα και η δριμεία γεύση αντίστοιχα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το οξύμελι έχει ευχάριστη γεύση, ταιριάζει πολύ με πάγο, πίνεται σιγά – σιγά καλύτερα μετά το φαγητό, είναι χωνευτικό, σβήνει την δίψα και ανακουφίζει από το ‘κάψιμο’ μετά από ένα ‘βαρύ’ γεύμα. Δεν περιέχει οινόπνευμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
Πίνεται αραιωμένο. Για την αραίωση χρησιμοποιήστε ένα μικρό ποτηράκι ως δοσομετρητή. Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάλτε 1 μέρος οξύμελι. Αραιώστε με 6 μέρη νερό χωρίς πάγο ή με 5 μέρη νερό με μέτρια ποσότητα πάγου ή με 4 μέρη νερό και αρκετό πάγο. Ανακατέψτε το ελαφρά. Προσθέστε νερό ή οξύμελι, αν το βρίσκετε δυνατό ή ελαφρύ αντίστοιχα.

Χωρίς αραίωση μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική ή ως περίχυμα στις σαλάτες και στα φαγητά όπως στο μαρούλι, στο λάχανο, στα λαχανικά τα ψητά ή του ατμού, στις φακές, στο γιαούρτι, σε φέτες μήλου, κ.λ.π.

Διατροφική αξία ανά 100gr (74ml)
Ενέργεια 1323,28 KJ / 316,27 Kcal
Λιπαρά 0,00 gr
Υδατάνθρακες 78,69 gr
Εκ των οποίων σάκχαρα 68,3 gr
Πρωτεΐνες 0,37 gr
Αλάτι 0,05 gr
Συστατικά
Μέλι, ξύδι , νερό.

Στοιχεία επικοινωνίας:
27410-26280
697 7645 959
info@krasis.gr
https://krasis.gr/