Ακριβής παρασκευή από συνταγή του αρχαίου Έλληνα Ιατρού Γαληνού.

Ευδιάλυτο σε ζεστά & κρύα υγρά νερό, γάλα κ.λ.π.
Αδιάλυτο ως περίχυμα.

ΜΕΛΙΚΡΑΤΟΝ, όπως μαρτυρεί και η ίδια η λέξη είναι το κεκραμένο μέλι, δηλαδή μέλι αραιωμένο με νερό που σήμερα θα λέγαμε μελόνερο.

Οι αρχαίοι Έλληνες επεξεργάστηκαν το ωμό μέλι. Το έβρασαν ήπια -με ή χωρίς προσθήκη νερού-, το ξάφρισαν και διαπίστωσαν ότι με μια τέτοια προετοιμασία μετριάζεται η ιδιότητα που έχει να παρακινεί την κοιλιά σε κένωση και έτσι γίνεται πιο εύκολα προσλήψιμο από το ανθρώπινο σώμα.

Για ακόμα καλύτερη πρόσληψη το αραίωσαν με νερό, ώστε πίνοντας το, να διανέμεται γρηγορότερα στο σώμα και να το θρέφει. Από ωμό μέλι αραιώνοντας το με νερό έφτιαχναν το ωμό μελίκρατον ενώ από βρασμένο μέλι αντίστοιχα το βρασμένο μελίκρατον.

Το παρόν προϊόν είναι μέλι βρασμένο με προσθήκη νερού και ξαφρισμένο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως περίχυμα σε σαλάτες, φρούτα, ξηρούς καρπούς, βάφλες, παγωτά, γιαούρτια κλπ.

Μπορείτε επίσης να το αραιώσετε με νερό και να έχετε μελίκρατον από βρασμένο μέλι που ταιριάζει περισσότερο ως τονωτικό πριν το φαγητό, είτε με οποιοδήποτε άλλο κρύο ή ζεστό ρόφημα, όπως γάλα, τσάι κλπ.

Στοιχεία επικοινωνίας:
27410-26280
697 7645 959
info@krasis.gr
https://krasis.gr/