Επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο πραγματοποίησε χθες Παρασκευή, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με επικεφαλής τον Βουλευτή Κορινθίας Γ.Ψυχογιό, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Επαγγελματιών ”ΤΡΙΗΡΗΣ”.
Το προεδρείο του (Σ.Ε.Α.Κ. ) γνωστοποίησε στον κ.Ψυχογιό τα θέματα του κλάδου τους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πολιτιστική πρωτεύουσα του Δ.Κορινθίων, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.
Ο Βουλευτής από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες ανάδειξης της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρχαίας Κορίνθου με σκοπό την αύξηση των τουριστών που την επισκέπτονται.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ «ΞΕΝΙΑ» ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ

✅Ενημέρωση για το που βρίσκεται η νέα μελέτη.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

✅Μελέτη με την συνεργασία συγκοινωνιολόγου και επικοινωνιολόγου για τη σωστή λειτουργία του πεζοδρόμου και εφαρμογή της κανονιστικής. Να τοποθετηθούν υδραυλικά κολωνάκια με αυτόματη λειτουργία για ώρες τροφοδοσίας καταστημάτων. Βέβαια όσον αφορά την συγκοινωνιακή μελέτη υπάρχει έτοιμη από το (1989) που έχει συνταχθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία σε συνεργασία με την κοινότητα Αρχαίας Κορίνθου για την οποία σας ενημερώσαμε και η οποία θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να χρησιμοποιηθεί , για να μην καθυστερούμε περαιτέρω. Είναι ζωτικής σημασίας για τον επαγγελματικό κόσμο της Αρχαίας Κορίνθου η δημιουργία κλειστού πεζοδρόμου-πλατείας· σε όποια περιοχή έχει ήδη εφαρμοστεί  έχει δώσει πνοή και ανάπτυξη στην τοπική οικονομία.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

✅Φωτισμός και διαγράμμιση των δύο δημόσιων χώρων στάθμευσης, ένας έναντι της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ο δεύτερος έναντι του κεντρικού ναού (Κοιμήσεως της Θεοτόκου). Μάλιστα για τον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται έναντι της Εφορείας Αρχαιοτήτων, έχουμε ήδη καταθέσει σχετική μελέτη που συνέταξε ο σύμβουλός μας και πολιτικός μηχανικός κ.Γρίσπος . Όσον αφορά τον δεύτερο χώρο στάθμευσης,  εκτός από τη διαγράμμιση και τον φωτισμό, ζητήσαμε να εξετάσετε την ενδεχόμενη αγορά της υπόλοιπης έκτασης (ακριβώς δίπλα από τον υπάρχοντα χώρο στάθμευσης) με σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού χώρου στάθμευσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων αλλά των επισκεπτών και των τουριστικών λεωφορείων.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΥ

✅Ενημέρωση για το που βρίσκεται η μελέτη για τον Ακροκόρινθο, διότι είναι το μεγαλύτερο Κάστρο στα βαλκάνια.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

✅Ανακατασκευή – επέκταση των υπαρχουσών δημόσιων WC με σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες να περιλαμβάνουν και κατασκευή WC για ΑMΕΑ, έργο απαραίτητο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που εντοπίζεται στην  Αρχαία Κόρινθο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου .

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ

✅Ανακατασκευή της ήδη υπάρχουσας παιδικής χαράς σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας. Δυστυχώς η τωρινή κατάσταση της παιδικής χαράς την καθιστά επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και των συνοδών τους (σπασμένη τσουλήθρα, μεγάλο μέρος του δαπέδου δεν είναι στρωμένο με προστατευτικό ελαστικό δάπεδο, η περίφραξη είναι από συρματόπλεγμα κ.ά.).

Εκτός όμως από την αναγκαία ανακατασκευή της ήδη υπάρχουσας παιδικής χαράς, απαραίτητη κρίνεται η δημιουργία και άλλης μιας παιδικής χαράς με σύγχρονες προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια, τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας σε χώρο που θα επιλεγεί μετά από διαβούλευση με το τοπικό συμβούλιο της Αρχαίας Κορίνθου.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ

✅Ασφαλτόστρωση όπου χρειάζεται. Περιμένουμε αρκετά χρόνια να ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι του χωριού και παρά το ότι μας έχετε ενημερώσει για καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον προμηθευτή της ασφάλτου, το ζήτημα έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

 

Τον ευχαριστούμε για την εποικοδομητική συνάντηση μας.

Εκ του Συλλόγου